headerafbeelding
headerafbeelding
headerafbeelding

Gasterij de Kladde

KLADSE AKTIE: SOEPPIE OF KOEKKIE???    

Vanaf 6 april zijn we gestopt met de wekelijkes Soeppie of Koekkie. Natuurlijk hopen we dat we snel weer open mogen en jullie te mogen verwelkomen of het terras of in de Gasterij. Tot die tijd zullen we enkel tijdens feestdagen nog speciale taarten verzorgen. De aankonding zal komen via de website, facebook of Whats-APP, dus blijf ons volgen. Heeft U iets te vieren en daarvoor zou een Kladse taart een leuke aanvulling zijn, neem gerust contact op en we kunnen de mogelijkheden bespreken.  

Met Kladse groet,

Team Gasterij de Kladde 

Wat fijn dat bekend is wanneer de horeca weer open mag.... Wij doen zeker mee aan deze mooie dag.... datum nog niet bekend, maar we hopen dat het niet te lang meer duurt. Blijf ons volgen... voor meer info wat Sint-Juttemis is, klik HIER!!Kadotip!!!  

Leuk  als een verjaardags kado of gewoon zomaar.....
Een mooie, ingepakte kadobon van onze Gasterij.
De waarde ervan kunt u zelf bepalen.
Of voor bijvoorbeeld een Kladse High Beer.
Wij verzorgen deze graag voor u.


Beste Gasten, Vrienden,

Met pijn in ons hart moeten we voor de 2e keer dit jaar, vanwege de COVID 19 maatregelen, de deur van onze Gasterij sluiten. Vanwege deze maatregelen zijn wij tot nadere berichtgeving gesloten. Geplande activiteiten in de Gasterij voor de komende periode worden afgelast of uitgesteld. Wij houden u op de hoogte zodra er meer bekend is.
Heeft u een reservering bij ons, dan nemen we contact met u op.

Hopelijk tot snel, maar vooral blijf gezond!!!

Gastvrije groetjes,

Team Gasterij de Kladde


Onze bed & breakfast is wel GEOPEND.  Uw kunt heerlijk verblijven in ons luxe appartement, dit geheel conform de COVID-19 regels, met afstand. 

Reserveren kan via de site van Bed and Breakfast   (https://www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast-nl/lepelstraat/gasterij-de-kladde/75187/.  
Sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw was Café de Kladde een begrip in  buurtschap De Kladde en  omgeving. In de rijke historie heeft het café deel uitgemaakt van het dorpsleven van weleer: De oprichting van de Straotse carnaval, de duivenclub, de kermis met het orgel en vele voorstellingen van toneelvereniging Voor Eer en Deugd staan bij velen nog in het geheugen gegrift. En dat is maar een klein stukje van de historie. Na een aantal generaties in de familie Geers-Van Eekelen is het café verkocht en tot slot in 2001 gesloten.  

 

In 2017 hebben wij, Familie Luijks, van de gelegenheid gebruik gemaakt om het pand aan te schaffen, om het in mei 2018 te heropenen als “Gasterij de Kladde”. De gasterij heeft meer te bieden dan enkel de terras en café functie en dit zal in de toekomst nog verder uit gaan breiden.  Zo is ook het luxe appartement als Bed & Breakfast ge-opend!!


Het woord Gasterij dateert al uit de 13 eeuw en omschrijft het als “een West-Brabantse uitspanning om gasten van de nodige eet- en drinkwaren te voorzien”. Dit is dan ook het hoofdoel van Gasterij de Kladde onder de kreet: “Brabantse gezelligheid en tijd zat”.  Op de rand van de mooie Brabantse Wal willen we met Gasterij de Kladde de leefbaarheid en historische waarde van De Kladde en Lepelstraat in stand houden. 

Oude tijden herleven weer. Enkele nostalgische elementen zijn bewaard gebleven, zoals de bar, het biljart, de prijzenkast & de lambrisering. Met nu natuurlijk een link naar het heden.Biljart - Gasterij de Kladde


Gelegen aan fietsknooppunt 54 en wandelknooppunt 26, kunnen fietsers, wandelaars, passanten en overige bezoekers bij ons terecht voor een lekker bakje Van den Biggelaar koffie of thee met huisgemaakte taart.

 


Daarnaast serveren we natuurlijk ook fris, heerlijke koude bieren uit de selectie of de huiswijn.  Op de kleine kaart vindt u onder andere: soep, stoere boterhammen, tosti’s, brood met kroket en diverse uitsmijters. Alles vers bereid in eigen keuken. In de zomer kunt u genieten van de Brabantse ervaring op ons terras met voor de kinderen een leuke speelgelegenheid. Daarnaast kunt u ook jaarrond terecht binnen in de gasterij. Voor de kinderen zijn er binnen spelletjes, speelgoed, kleurplaten of een leesboek. Kortom …. er is in Gasterij de Kladde altijd wat te beleven. 

Naast onze reguliere openingsdagen van donderdag t/m zondag, kunnen grotere wandel-en fietsgroepen ook op afspraak buiten de reguliere openingstijden voor een bakje koffie of thee terecht. Ook voor vergaderingen, feesten, Kladse High Tea, buffet of andere activiteiten zijn we op afspraak geopend.  Gedurende het seizoen heeft Gasterij de Kladde het “ijshok”, waar 6 verschillende smaken ambachtelijk ijs geserveerd worden in een bakje, hoorntje of als heerlijke ijscoupe. 

We ontvangen u graag bij Gasterij de Kladde om de Brabantse gezelligheid te ervaren. 

Gastvrije groetjes, 

Jan-Dries, Cora, Pepijn & MathijsGezelligheid & tijd zat

Met dit motto kun u bij mooi weer lekker zitten op ons terras aan de voorzijde en bij minder weer kunt u genieten van ons gastvrij verblijf binnen bij de sfeervolle spekkachel. Ook bestaat er de gelegenheid tot een besloten feest op het achterterras of binnnen in de gasterij. Gezellig buurten, een kaartje leggen, lachen met de klets-pot, een potje biljarten zijn maar enkele activiteiten die passen bij de Brabantse gezelligheid.


U bent van harte welkom, de koffie staat klaar!