headerafbeelding
headerafbeelding
headerafbeelding

Gasterij de Kladde

 
PRE KERSTDINER 🎅🎄
De dagen worden korter en Kerst is in zicht ✨.
Lekker alvast genieten van een PRE KERSTDINER?
Kom dan zaterdag 18 december naar Gasterij de Kladde voor een huisgemaakt 4-gangenmenu 😋.
Deze dag hebben we een speciaal menu dat enkel op reservering beschikbaar is...
Amuse
***
Huisgemaakte soep met plukbrood
***
Stoofpotje vis of vlees met salade & frietjes
***
Huisgemaakte ijstaart

Kosten € 27,50 p.p.
We hebben natuurlijk ook nog het lekkere Kerstbier 🍺🎅🎄.
Reserveer telefonisch, via Whatsapp, email of aan de bar t/m 14-12-2021.
Na bevestiging ✅ van onze kant is uw reservering definitief!!!
Tijdstip is in overleg 😊.
Graag tot ziens 🙋‍♀️🙋‍♂️
Wij serveren dit menu met inachtneming van de geldende COVID-19 maatregelen ❗❗❗


Kan een afbeelding zijn van kerstboom en binnen
Deze winter is onze buitenterras weer overkapt, zolang het weer (wind) het toelaat. Mocht u twijfelen of het open is (ivm de weersomstandigheden) dan kunt u voorafgaand altijd even contact met ons opnemen. Op ons buitenterras gelden natuurlijk de geldende COVID-19 maatregelen.  In december zal ons buitenterras niet meer ge-opend zijn!!! 


Natuurlijk zullen ook de LA TRAPPE dekentjes niet ontbreken, evenals de hondenbar. Bij harde wind zijn we ivm de veiligheid genoodzaakt om de overkapping in te klappen. U kunt altijd op voorhand even contact opnemen om te controleren of de overkapping er is of niet. 
Gastvrije groeten,

Team gasterij de kladde


De Bed & Breakfast is OPEN. U kunt heerlijk COVID19 proof verblijven in ons luxe appartement.  

Reserveren
kan via de site van Bed and Breakfast   (https://www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast-
nl/lepelstraat/gasterij-de-kladde/75187/.  Sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw was Café de Kladde een begrip in  buurtschap De Kladde en  omgeving. In de rijke historie heeft het café deel uitgemaakt van het dorpsleven van weleer: De oprichting van de Straotse carnaval, de duivenclub, de kermis met het orgel en vele voorstellingen van toneelvereniging Voor Eer en Deugd staan bij velen nog in het geheugen gegrift. En dat is maar een klein stukje van de historie. Na een aantal generaties in de familie Geers-Van Eekelen is het café verkocht en tot slot in 2001 gesloten.  

 

In 2017 hebben wij, Familie Luijks, van de gelegenheid gebruik gemaakt om het pand aan te schaffen, om het in mei 2018 te heropenen als “Gasterij de Kladde”. De gasterij heeft meer te bieden dan enkel de terras en café functie en dit zal in de toekomst nog verder uit gaan breiden.  Zo is ook het luxe appartement als Bed & Breakfast ge-opend!!


Het woord Gasterij dateert al uit de 13 eeuw en omschrijft het als “een West-Brabantse uitspanning om gasten van de nodige eet- en drinkwaren te voorzien”. Dit is dan ook het hoofdoel van Gasterij de Kladde onder de kreet: “Brabantse gezelligheid en tijd zat”.  Op de rand van de mooie Brabantse Wal willen we met Gasterij de Kladde de leefbaarheid en historische waarde van De Kladde en Lepelstraat in stand houden. 

Oude tijden herleven weer. Enkele nostalgische elementen zijn bewaard gebleven, zoals de bar, het biljart, de prijzenkast & de lambrisering. Met nu natuurlijk een link naar het heden.Biljart - Gasterij de Kladde


Gelegen aan fietsknooppunt 54 en wandelknooppunt 26, kunnen fietsers, wandelaars, passanten en overige bezoekers bij ons terecht voor een lekker bakje Van den Biggelaar koffie of thee met huisgemaakte taart.

 


Daarnaast serveren we natuurlijk ook fris, heerlijke koude bieren uit de selectie of de huiswijn.  Op de kleine kaart vindt u onder andere: soep, stoere boterhammen, tosti’s, brood met kroket en diverse uitsmijters. Alles vers bereid in eigen keuken. In de zomer kunt u genieten van de Brabantse ervaring op ons terras met voor de kinderen een leuke speelgelegenheid. Daarnaast kunt u ook jaarrond terecht binnen in de gasterij. Voor de kinderen zijn er binnen spelletjes, speelgoed, kleurplaten of een leesboek. Kortom …. er is in Gasterij de Kladde altijd wat te beleven. 

Naast onze reguliere openingsdagen van donderdag t/m zondag, kunnen grotere wandel-en fietsgroepen ook op afspraak buiten de reguliere openingstijden voor een bakje koffie of thee terecht. Ook voor vergaderingen, feesten, Kladse High Tea, buffet of andere activiteiten zijn we op afspraak geopend.  Gedurende het seizoen heeft Gasterij de Kladde het “ijshok”, waar 6 verschillende smaken ambachtelijk ijs geserveerd worden in een bakje, hoorntje of als heerlijke ijscoupe. 

We ontvangen u graag bij Gasterij de Kladde om de Brabantse gezelligheid te ervaren. 

Gastvrije groetjes, 

Jan-Dries, Cora, Pepijn & MathijsGezelligheid & tijd zat

Met dit motto kun u bij mooi weer lekker zitten op ons terras aan de voorzijde en bij minder weer kunt u genieten van ons gastvrij verblijf binnen bij de sfeervolle spekkachel. Ook bestaat er de gelegenheid tot een besloten feest op het achterterras of binnnen in de gasterij. Gezellig buurten, een kaartje leggen, lachen met de klets-pot, een potje biljarten zijn maar enkele activiteiten die passen bij de Brabantse gezelligheid.


U bent van harte welkom, de koffie staat klaar!